Woensdag 15 Februari
Geschreven door Kirsten

Op woensdagavond werd er een mediatraining georganiseerd voor de gemeenteraad. Het was een afwisselende training in een kleine groep waarin we informatie kregen en ook zelf bijvoorbeeld een persconferentie gingen oefenen. Het belangrijkste wat we geleerd hebben is dat je voor jezelf duidelijk hebt wat de kernboodschap is over een onderwerp en wat natuurlijk voor veel politici enorm moeilijk is, om het concreet te houden het liefst met lokale voorbeelden.

Donderdag 16 Februari
IN GESPREK MET DE RAAD: VRIJWILLIGERS BLOKSCO
Geschreven door Henk

In Zuidbroek is onrust over het sluiten van Het Kristal voor jongerenactiviteiten. En het doorverwijzen naar Don Bosco in de wijk Zevenhuizen.In deze bijeenkomst konden afgevaardigden van de fractie in de Gemeenteraad luisteren naar het verhaal van Daniël Bloemendaal, namens de vrijwilligers van Bloksco. Hij bracht over het voetlicht waarom er zoveel onbegrip en teleurstelling is over de beslissing van het college van burgemeester en wethouders om per 1 juni de jongerenactiviteiten te staken. De voorzitter van deze avond sprak na het beantwoorden van de vragen van gemeenteraadsleden door de mensen van Bloksco de hoop uit dat er alsnog goede gesprekken komen in het kader van participatie en dat er bevredigende oplossingen gaan komen voor de jongerenactiviteiten in de nieuwe wijk Zuidbroek.

Raadsvergadering
Geschreven door Kirsten

Deze week stond in het teken van de actualiteitsvragen naar aanleiding van het aanbieden van het manifest toegankelijke politiek op 7 februari. Met als doel de bekendheid van het manifest in Apeldoorn bij de raad en het college zodat we samen de volgende verkiezingen hopelijk meer mensen met een beperking op de lijst hebben staan. Zoals in het artikel in de stentor (link) al stond heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is en hoe ver van het bed van collega’s het staat ondanks dat ze echt hun best doen.

Dieuwke de Boer heeft de vragen donderdag de 16e gesteld namens GroenLinks aan het college. De wethouder verwees vooral terug naar de inclusie agenda die er in april aan gaat komen en ging helaas niet echt inhoudelijk in op de vragen. Wel gaf de wethouder aan dat er per februari een aanspreekpunt op het gebied van toegankelijkheid is aangenomen. Daar zijn we erg blij mee, aan de andere kant voelt het wel vreemd dat wij maar bijvoorbeeld ook de griffie dit niet al wisten. Met een gemengd gevoel naar huis dus.

Zaterdag 18 Februari
HUIS AAN HUIS IN ZUID MET CAMPAGNETEAM PROVINCIE
Geschreven door Henk

Zaterdag waren we met Ellen, Kirsten en ik de fractieleden die op pad gingen in Zuid voor Huis aan Huis. We werden ontvangen in het wijkcentrum aan de Maasstraat door onze wethouder Danny. Het bijzondere was dat het provinciale campagneteam ook aanwezig was. En lijsttrekker Charlotte de Roo. En ook nummer 5 op de lijst: onze Leonie. Na het welkomstwoord van Danny kreeg Charlotte het woord. In haar speech deelde ze ook een groene pluim uit. Deze was voor het voedselpark in Beekbergen. Een initiatief van de dorpsraad in Beekbergen. Een stukje grasland bij de sporthal wordt, in samenwerking met de inwoners, omgetoverd naar een parkje met bloemen en bomen met eetbare vruchten. Leonie nam de mooie groene rozet in ontvangst en zal deze bezorgen bij de dorpsraad.

Daarna werd er door 15 mensen huis aan huis gegaan voor het GroenLinks verhaal. In anderhalf uur tijd werden 295 adressen bezocht en werden flyers uitgedeeld met zakjes bloemzaad van Water Natuurlijk. Onze partij voor de verkiezingen voor de waterschappen, ook op 15 maart. Bij terugkomst konden we lekker nababbelen onder het genot van broodjes en de door Danny gemaakte tomatensoep.

 

Wil jij ook kennismaken met ons? Of mee doen met een fractieoverleg?

Stuur ons gerust een mail via groenlinks@apeldoorn.nl