• Provinciale berichten
  • Europese berichten
  • Berichten van het Wetenschappelijk bureau GroenLinks
  • Nieuwsbrief van Water Natuurlijk

 

 

Provinciale berichten

Lees hier de berichten op de website van GroenLinks Gelderland

 

 

Europese berichten: 30.05.2020

GroenLinks Europa Update

Wekelijkse update over de Europese politiek en het werk van de GroenLinks-Europarlementariërs, samengesteld door de medewerkers van GroenLinks.

Herstelplan Europarlementariër Bas Eickhout is voorzichtig optimistisch over het woensdag voorgestelde herstelplan van de Europese Commissie. In een nieuwe aflevering van onze podcast lopen we de plannen door. Waarom is er eigenlijk een Europees plan nodig? Kunnen landen niet zelf hun economie steunen? En wat heeft exportland Nederland er bij te winnen?
Luister de laatste aflevering van Bellen met Bas nu via Spotify, iTunes of de website.

Platformwerk Europarlementariër Kim van Sparrentak doet onderzoek naar platformwerk in tijden van crisis. In plaats van dat chauffeurs, maaltijdbezorgers of postbodes een normaal contract krijgen, moeten ze steeds vaker als zzp'er aan de slag. Bedrijven verzinnen zo steeds vreemdere vormen van werk met minder sociale zekerheid.
Doe je zelf platformwerk? Vul onze enquête in.
Ken je iemand die platformwerk doet? Stuur een appje.

Webinar Green Deal Bas vroeg Diederik Samsom, de kabinetschef van eurocommissaris Frans Timmermans, om aanstaande woensdag op zijn webinar te spreken over de Green Deal als het hart van het herstel na de coronacrisis. Hoe blijven we op koers om klimaatneutraal te worden? (De voertaal is Engels.)
woensdag 3 juni, 16.00u - aanmelden

Webinar Wonen Een dak boven je hoofd is een recht, ook tijdens en ná de coronacrisis. Ook op woensdag organiseert Kim een webinar met collega-Europarlementariër Ernest Urtasun. Experts en politici bespreken huisvesting als Europees grondrecht en of dat terugkomt in het huidige economisch beleid. (De voertaal is Engels.)
woensdag 3 juni, 18.00u - aanmelden

 

Berichten van het Wetenschappelijk bureau GroenLinks

Lees hier de nieuwsbrief van juni 2020

 

Water Natuurlijk

Lees hier de nieuwsbrief van juni 2020