Donderdag 9 Februari
PMA Zwolseweg 431 Herontwikkeling
Geschreven door Ewald.

In een 2e vergadering, wederom met een grote belangstelling op de publieke tribune, is de meerderheid van de politieke partijen het er over eens dat een verandering van autobedrijf naar woningen een goed idee is voor Zwolseweg 431 in Wenum Wiesel. Bij het concretiseren van het plan zal rekening gehouden worden met een aantal belangrijke onderwerpen. Het goede nieuws is dat dit plan verder mag in de ontwikkeling, nadat de Gemeenteraad een definitief besluit heeft genomen.

 

PMA 21e APV Wijziging
Geschreven door Ellen

Afgelopen donderdag was ik bij de behandeling van de 21e APV wijziging. Waarin het voornaamste punt was dat we als coalitie graag willen dat straatintimidatie wordt aangepakt in Apeldoorn. Ik kan er dus heel kort over zijn, wij zijn super blij dat de APV zo wordt aangepast dat de handhavers meer ruimte hebben om dit aan te pakken. In aanvulling hierop wordt er ook een communicatiecampagne opgezet die bewustwording over dit onderwerp moet verbeteren en preventie bevordert.

21e APV wijziging
PMA gemeenschappelijke regelingen

PMA Gemeenschappelijke regelingen
Geschreven door Henk

Donderdagavond was mijn onderwerp in de Politieke Markt een consultatie over de 7 gemeenschappelijk regelingen in onze regio waaraan Apeldoorn meedoet: Van Gezondheidsdienst GGD tot en met Veiligheidsdinest VNOG. Van Omgevingsdienst OVIJ en regio Stedendriehoek. En ook vervoersdienst PLUS OV, Werkbedrijf Lucrato en belastingdienst Tribuut. Enkele hiervan zijn bedrijfsuitvoeringsorganisaties (Tribuut, Lucrato..) en andere zijn openbare lichamen die belangrijk beleid ontwikkelen. Er is een nieuwe wet waarin verankerd wordt dat er een grotere democratische controle vanuit Gemeenteraad gaat ontstaan. Nu werd geconsulteerd hoe we als Gemeenteraad dat precies vorm willen gaan geven. Vanuit onze fractie bracht ik de volgende speerpunten in:

  • Ook bij het opstellen van beleids- en kadernoties de gemeenteraad al betrekken door een zienswijze te laten indienen. Naast achteraf bij de begroting dus ook vooraf bij de inrichting van plannen.
  • Bij een fusie de gemeenteraad ook betrekken door een zienswijze te laten formuleren over de gevolgen van de fusie.
  • Er werd gevraagd naar hoe we aankeken tegen het instellen van een adviescommissie die namens de Raad contact houdt met het bestuur van een gemeenschappelijke regeling. Wij brachten in dat we dan meteen maar met alle 4 openbare lichamen zouden moeten beginnen. Andere partijen lijken meer te kiezen om te beginnen met 1 of 2 experimenten.

Zaterdag 11 Februari
Huis aan Huizen
Geschreven door Fokjelien

Zaterdag 11 februari waren we in de Maten met een fijn clubje enthousiaste mensen. In 1,5 uur belden we aan bij 134 huizen en gingen met een groot aantal even in gesprek. "Weet u dat er verkiezingen zijn 15 maart?” Dan loopt zo’n gesprekje vanzelf verder. Na afloop even bijpraten met een soepje en elkaar vertellen dat ‘t zo leuk is dat huis aan huizen! 18 februari gaan we weer! Verzamelen 10 uur buurthuis Maasstraat!

🍀Nederland groener en eerlijker🍀
 

Geschreven door Logan

Het is deze periode heel druk voor mij. Fractiewerk, mijn opleiding afronden en campagne. Want, zoals jullie misschien al gezien heeft is de campagne ondertussen in volle gang! Het campagneteam is hard bezig om de provinciale staten verkiezingen bij inwoners op de kaart te zetten en ze aan het stemmen te krijgen (het liefste op GroenLinks natuurlijk). Maar we moeten niet vergeten dat de waterschapsverkiezingen tegelijk zijn! GroenLinks doet daar niet aan mee, wij ondersteunen Water Natuurlijk. Daar staat onze eigen Paul Baart ook op de lijst, op nummer 33! Terwijl iedereen de straat op gaat om te huis-aan-huizen of te flyeren zijn Anoek en ik hard bezig om ons online te laten profileren. Soms nog wel tot in de late avonduren. Dus je kunt echt wel zien dat we keihard aan het werk zijn om iedereen naar de stembussen te krijgen!

Geschreven door Dieuwke

Even een terugblik van vorige week. Donderdagavond had ik de kortste PMA (Politieke Markt) ooit, denk ik. Want we waren met 12 minuten klaar met de bespreking van het bestemmingsplan aan de Amersfoortseweg. Maar wat ik vooral leuk vind om te delen is de afsluiting van de week. Want na weer een leuke week vol afspraken en bijeenkomsten, mocht ik vrijdag de week afsluiten bij basisschool PCBO De Ploeg. Groep 7 en 8 gaan de komende weken aan de slag met het thema "politiek" en ik mocht een praatje komen houden over de politiek. 

Ze konden zelf het meeste vertellen over de landelijke politiek. Omdat zij net dit jaar in een nieuw gebouw zijn begonnen op een nieuwe plek, was dat een perfect haakje om meer te vertellen over de lokale politiek. Elke groep had vragen bedacht, zoals: "Is dit nou uw werk?" "Heeft u Mark Rutte wel eens ontmoet?" "Zat u altijd al bij GroenLinks?" "Duren de vergaderingen lang?".

Het is geen standaard onderdeel van mijn werk als raadslid. Maar bel me gerust als je interesse hebt, want dit vind ik dus echt ontzettend leuk!! Ik kom heel graag bij jouw school (of school van je kind) langs. 

#politiek #schoolpraatje #mijwelbellen #raadslid #mooiwerk #apeldoorn #presentatie #spannendenleuk 

Schoolbezoek Dieuwke

Wil jij ook kennismaken met ons? Of mee doen met een fractieoverleg?

Stuur ons gerust een mail via groenlinks@apeldoorn.nl