We geven jullie graag een inkijkje in ons politieke fractie werk.
 

Geschreven door Ellen,

Beledigende broccoli,
Tussen de goede bedoelingen van sociaal beleid en de werkelijkheid gaapt een diep gat. Hoe komt dat en wat kunnen we ertegen doen? Daarover hadden Kirsten en ik een super leuke lezing afgelopen donderdag. Dit was bij Korak en werd georganiseerd door de Adviesraad Sociaal Domino. Nieuwsgierig? Lees ‘beledigende broccoli’ van Tim S. Jongers.

Verder heb ik in recordtijd de PMA voorgezeten over het voorstel centrale brandweer kazerne. Wil je deze terugkijken? Volg dan deze link: https://apeldoorn.parlaeus.nl/user/meeting/action=view/id=865

 

Geschreven door Kirsten,

Een tijdje geleden was in het nieuws dat deelstaten in Duitsland de straatverlichting dimden om energie te besparen. Wij vroegen ons af, wat doet Apeldoorn eigenlijk? Vandaag werd ik plotseling gebeld door mister straatverlichting Apeldoorn zelf. Sinds 1992 is Apeldoorn al bezig met verduurzamen van de straatverlichting. Besparing staat hoog in het vaandel. We kunnen in de verlichting misschien nog wel een slag van 1 miljoen Watt maken. Wat zou u doen? Nu alles zo snel mogelijk vervangen voor de nieuwste zuinigste lampen of zoals Apeldoorn het nu doet, afgeschreven lampen vervangen, steeds met voorrang voor de grootste verbruikers?

Geschreven door Henk,

Donderdagavond was de ontmoeting gepland van de raad met organisaties die zich bezighouden met monumenten en erfgoed. Anoek, Paul en Kirsten waren aanwezig. De avond was druk bezocht. Het viel ons op dat heel veel Apeldoorners zich inzetten voor behoud van onze historie en erfgoed. Duurzaamheid wordt hierbij een steeds groter thema. 

Donderdag was de Gemeenteraad op bezoek in Uddel in het kader van In Gesprek Met De Raad. Het startte met een fietstocht vanuit Het Blanke Schot. Er kwam veel informatie over actuele zaken in Uddel. De fietstocht liet de knelpunten zien die om oplossing vragen: Industriële bedrijvigheid vlak bij de dorpskern die men graag wil verplaatsen om huizenbouw mogelijk te maken. Tijdens de fietstocht kregen we uitleg op locatie. Na een stamppotmaaltijd presenteerden verschillende belangengroepen uit Uddel zich onder voorzitterschap van Tim Kamphuis.

Uddel in gesprek met de raad

Geschreven door Dieuwke,

Afgelopen donderdag nam ik last minute de PMA (politieke bespreking) over de brandweerkazerne op me. Het gesprek ging vooral over de vraag of nieuwbouw inderdaad de voorkeur heeft en of we akkoord gaan met een onderzoek naar een mogelijke brug om de aanrijdtijd naar Apeldoorn Zuid te verkorten.

Door een goede voorbereiding van Bas de Wit en Ellen Soorsma kon ik inbrengen dat we voor nieuwbouw zijn, de uitgewerkte duurzaamheidsanalyse gaf de doorslag. Daarnaast wordt een onderzoek gestart naar de brug. Met het verzoek de betrokken bewoners direct en goed te betrekken hierbij.

Dat was mijn donderdagavond. Eerlijk is eerlijk, ik kon wel even genieten van een korter avondje dan normaal.

Artikel Nieuwe Brandweerkazerne

Wil jij ook kennismaken met ons? Of meedoen met een fractieoverleg?
Stuur ons gerust een mail via
groenlinks@apeldoorn.nl

logo GroenLinks Apeldoorn