Donderdag 11 mei
PMA Hertzbergerpark

Kirsten: Donderdag voor de raadsvergadering was er op de valreep een PMA over het Hertzbergerpark oftewel de apenrots. Dit gebouw vervalt zienderogen. De ontwikkelaar geeft aan het niet te kunnen ontwikkelen. Als gemeente willen we daarom een voorkeursrecht tot koop op dit perceel vestigen om ervoor te zorgen dat er wat gebeurt op die plek. De invulling is nog niet bekend. De wethouder riep op om met ideeën te komen. Wat vindt u? Woningen zoals de planning was? Of zoals Paul in de raadsvergadering opperde het Amaliapark uitbreiden? Suggesties voor de fractie zijn welkom!

De raadsvergadering van donderdag 11 mei 2023

Paul: Burgemeester en wethouders en iedereen van de gemeente die zich inzetten voor vluchtelingen en ontheemden (Oekraïners) kregen de waardering van de ChristenUnie waar wij ons van harte bij aansluiten en samen met velen van de Raad.

Dat het college meer verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling van het Herzberg-gebouw kan rekenen op onze steun en die van de Raad. GroenLinks vond niet dat daarvoor extra inzet en middelen nodig zijn zoals veel fracties vragen met de motie Proof of the Pudding (bit.ly/3MAHw7O). GroenLinks heeft veel waardering voor het gloedvolle betoog van Bouwien ten Bokum. Ze heeft haar motie ingetrokken. De Raad vond het noodzakelijk om anders dan het college voorstelde voor het weerstandsvermogen een hoger percentage te reserveren. GroenLinks heeft de aangenomen motie niet ondersteund.

Het was nog niet de definitieve datum van het afscheid van gemeentesecretaris Theo Berben maar wel de laatste raadsvergadering voor hem. De Raadsvoorzitter en Burgemeester Ton Heerts sprak Theo toe en overlaadde hem met complimenten en waardering voor zijn grote inzet, en zijn grote kennis en ervaring die hij samen met zijn enorme netwerk inzette voor de gemeente Apeldoorn en haar 1500 medewerkers. Dat Theo de afgelopen 23 jaar met veel plezier werkte voor de gemeente Apeldoorn zegt volgens hem veel over de prima cultuur en sfeer binnen de gemeentelijke organisatie. Ook de fractie van GroenLinks bedankt Theo voor zijn inzet.

Vrijdag 12 mei
Wij zijn er helemaal klaar mee, u ook?

Kirsten: De slogan die ik op diverse plekken heb zien hangen in Apeldoorn. Vrijdag was het dan zo ver. De opening van een mega project waar in 2009 al de aanzet voor is gegeven. 20 minuten per uur waren de spoorbomen gesloten bij de overgang op de Laan van Osseveld. 16 maanden is de weg afgesloten geweest. Vele partijen zoals de provincie, Prorail en gemeenten hebben samengewerkt om de klus te klaren. Tijdens de opening sprak een omwonende met trots over de klankbordgroep. De klankbordgroep had namens de buurt een direct lijntje met de gemeente. Als er klachten of vragen werd daar door de gemeente voortvarend op gereageerd. Dit vond ik al met al het mooiste wat ik gehoord heb die dag. Ik hoop dat we deze lijn van participatie vast kunnen houden. De toeloop voor de opening was enorm. En ik hoorde om me heen vooral opgetogen geluiden. Fietsers auto’s en voetgangers kunnen nu op een snelle veilige manier het spoor passeren.

Filmtip:
Dieuwke: Dinsdag 9 mei mocht ik aanwezig zijn bij de vertoning van ‘The Mind Game’ in Gigant. Een ingrijpend vluchtverhaal van de jonge SK in beeld gebracht door middel van zijn eigen filmpjes. Het is een vervolg op ‘The Shadow Game’. Een eerlijk, maar heftig verhaal over vluchtelingen. Beide docu’s zijn een aanrader om te bekijken.

 

Wil jij ook kennismaken met ons? Of mee doen met een fractieoverleg?

Stuur ons gerust een mail via groenlinks@apeldoorn.nl