Jaarlijks reikt de fractie van GroenLinks Apeldoorn de rode lintjes uit. Het rode lintje wordt speciaal uitgereikt aan vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een ander in de Apeldoornse samenleving. Donderdag 15 februari gebeurde dat voor de 15e keer. De videosamenvatting van de uitreiking vind je onderaan de pagina.

Loes Konijnenberg
Het eerste lintje werd met veel lof uitgereikt aan Loes Konijnenberg, zij was genomineerd door Marijke Harleman.  Loes is het wandelen en leiden van een groep niet vreemd. Zij komt uit een gezin waar opa en oma Groot Wassink en vader en moeder van Beusekom, al jaren bij de sport wandelen actief zijn als oprichter, leider, bestuursleden, organiseren avondvierdaagse.

Zelf is ze op jonge leeftijd begonnen met wandelen en later als leidster van wandelgroepen. Ze is een poos gestopt met actief wandelen, maar het bloed kruipt waar niet gaan kan.

Rode Lintje Loes 2024

Fysiotherapeut, Jaap Faber, was een loopgroep begonnen om laagdrempelig meer te bewegen en gezond bezig te zijn. Deze loopgroep is later overgenomen door Alex Schiphorst en Loes Konijneberg. Alex viel na een tijdje uit. En onder de bezielende leiding van Loes loopt een groep met wisselende samenstelling, elke zaterdagmorgen om 09:00 uur weg aan de Bernard Zweerslaan weer of geen weer.

De laatste 13/14 jaar met een vaste groep van 9 mensen. Er wordt onderweg van alles gedeeld en besproken, nieuws, politiek, maar ook wordt de kennis over planten, bomen en paddenstoelen bijgehouden. Kortom een zeer gewaardeerde leidster van een groep enthousiaste wandelaars die zeker een pluim/lintje verdiend. Bijna de hele wandelgroep was aanwezig bij de uitreiking.1

Riet rode lintjes 2024

Riet van der Lee
Het tweede lintje werd uitgereikt aan Riet van der Lee, mevrouw Unicef zoals Fokjelien Zijlstra haar omschrijft. Ze is Unicef contact en verkooppunt voor al meer dan 50 jaar in Apeldoorn.

Verder geeft Riet al jaren, op eigen initiatief Nederlandse les aan Soedanese vrouwen en hun kinderen. Ze begeleidt de gezinnen ook in het sociale leven. Ze is inmiddels 80 jaar maar nog steeds enthousiast. Na al dit werk heeft ze ook sinds jaar en dag in haar schuur een winkel ‘’de Warwinkel’’ waar ze van alles verkoopt, vooral zelf gemaakte spullen die ook worden aangeleverd door bekenden zoals sokken, poppenkleding, jam, versieringen enzovoort.

De opbrengt gaat altijd naar een goed doel zoals Unicef. Daarnaast staat Riet aan de basis van Stichting Mondial in Apeldoorn.

Marius Beumer
Het derde lintje van deze dag werd uitgereikt aan Marius Beumer die genomineerd was door mevrouw en meneer Oosterbroek. Marius is een topvrijwilliger die zich al jaren inzet voor dit echtpaar en hun zoon. Even naar het ziekenhuis, een nieuwe televisie bestellen en installeren nergens draait Marius zijn hand voor om. Hij is ook nog vrijwilliger voor Zorgsaam en het Loohof.

Marius rode lintjes 2024

Benieuwd wie er meer in de Eregalerij van de rode lintjes staan? Die vind je hier: https://apeldoorn.groenlinks.nl/eregalerij-van-rode-lintjes-dragers

Samenvatting van de uitreiking Afspelen op YouTube