Tijdens de eindejaarsborrel van GroenLinks en de Partij van de Arbeid op 13 december werd voor het eerst het regenbooglintje uitgereikt, ter ere van paarse vrijdag. Dit lintje wordt toegekend aan betrokken inwoners van Apeldoorn die zich inzetten voor de LHBTIQ+ gemeenschap als erkenning voor hun toewijding. Met 25 genomineerden was het een uitdaging om de uiteindelijke winnaars te selecteren.

Maar onder de trotse winnaars van het Regenbooglintje bevonden zich Paul, Wilma en Eline. Beide voorvechters voor de LHBTIQ+ gemeenschap. De uitreiking vond plaats in het café van Gigant.

Paul heeft een lintje ontvangen vanwege zijn inzet bij Pride055 en Roze 50+. Hij zet zich al lange tijd in voor de rechten van LHBTIQ+’ers binnen de gemeente en maar liefst door wel 3 mensen genomineerd door een lintje.

Paul Regenbooglintje

Ook Wilma, ondanks haar uitdagende verleden, is een van de gelukkige winnaars die zich blijft inzetten in Apeldoorn en daarom werd ze beloond met een welverdiend lintje. Haar toewijding aan de gemeenschap is bewonderenswaardig en toont aan dat zelfs met een moeilijk verleden, men een positieve impact kan hebben. Haar inspanningen worden terecht erkend door de samenleving en dienen als inspiratie voor anderen om ook bij te dragen aan het welzijn van de gemeenschap.

Regenbooglintje cake

Eveneens Eline ontving een onderscheiding, dankzij haar langdurige inzet voor de bevordering van acceptatie binnen de regenbooggemeenschap. Ondanks tegenstand zet zij volhardend door en blijft zij betrokken. Bovendien heeft Eline met haar toewijding niet alleen de lokale gemeenschap geraakt, maar ook anderen geïnspireerd om zich actief in te zetten voor inclusiviteit en gelijkheid. Haar inspanningen blijven een lichtend voorbeeld voor velen.

Na de plechtigheid hebben de aanwezigen gezellig nagepraat onder het genot van gebak met een regenbooglintje en een drankje. De sfeer was prettig en ontspannen, en de viering werd afgesloten met een gevoel van samenhorigheid. Het zal een herinnering zijn die nog lang wordt gekoesterd.