"Een dag uit het leven van een chaotische, maar gelukkige Kirsten"

Hoi allemaal,

Het is weer zo'n typische dag in mijn chaotische leven. Ik sta op en heb meteen al drie verschillende sokken aan mijn voeten. Maar hé, wie heeft er tijd om sokken te matchen als er een wereld te ontdekken valt? Ik ga naar de keuken om een kopje koffie te zetten, maar ik vergeet om het kopje eronder te zetten. Resultaat: een overstromend aanrecht en een ochtendhumeur dat al begint voordat ik mijn eerste slok heb genomen.

Maar weet je, ondanks mijn slechtziendheid, slechthorendheid en al mijn onhandigheden en klunzige momenten, ben ik gelukkiger dan ooit. Ik heb namelijk een missie: de wereld een beetje mooier en toegankelijker maken. En als fractievertegenwoordiger staat mijn focus op de gemeenteraad.

Ik heb namelijk een voorstel ingediend om een tijdelijke raadswerkgroep genaamd 'Toegankelijke Gemeenteraad' op te richten. Ik wil ervoor zorgen dat de activiteiten van de gemeenteraad toegankelijker worden voor mensen met een beperking. Want laten we eerlijk zijn, iedereen verdient een plekje aan die tafel.

In mijn voorstel stel ik voor om de drempels die mensen met een beperking ervaren, binnen het functioneren in en rond de gemeenteraad, in kaart te brengen en te brainstormen over manieren om de gemeenteraad nog inclusiever te maken. Maar ik wil ook concrete activiteiten uitwerken, want actie is waar het om draait.

Ik weet dat het een grote uitdaging is, maar ik geloof dat we het kunnen. Samen kunnen we een verschil maken en ervoor zorgen dat iedereen gehoord en vertegenwoordigd wordt. Dus laten we die tijdelijke raadsgroep 'Toegankelijke Gemeenteraad' oprichten en stappen zetten naar een inclusievere Apeldoorn.

En ja, ik weet dat ik waarschijnlijk weer een hoop blunders zal maken tijdens dit proces. Maar hey, dat hoort bij mij. Ik ben Kirsten, de koningin van de chaos. En ik ben er trots op!

Liefs,
Kirsten