Margien gaat stoppen als fractiemedewerker van GroenLinks Apeldoorn

Afgelopen week heeft onze fractiemedewerker Margien de Vries aangegeven dat ze, na meer dan 16 jaar zich vol ingezet te hebben voor GroenLinks Apeldoorn, zal gaan stoppen met haar werkzaamheden. Niet per direct, gelukkig, maar zodra we een goede opvolger hebben om haar werkzaamheden over te nemen.

Afgelopen week heeft onze fractiemedewerker Margien de Vries aangegeven dat ze, na meer dan 16 jaar zich vol ingezet te hebben voor GroenLinks Apeldoorn, zal gaan stoppen met haar werkzaamheden. Niet per direct, gelukkig, maar zodra we een goede opvolger hebben om haar werkzaamheden over te nemen.

Voor de verkiezingen van maart 2018 stopte ze -na 6 jaar- met haar werk als fractievertegenwoordiger. Haar besluit om te stoppen met haar politieke werkzaamheden heeft ze niet zomaar genomen. De afgelopen maanden heeft ze er veel over nagedacht en tijdens het zomerreces heeft ze het idee van stoppen met de politiek wat verder kunnen laten landen. En hoewel ze de fractie, het politieke spektakel en collega’s van andere fracties zal gaan missen, zal ze vooral ook gaan genieten van alle mooie en bijzondere dingen die het leven nog meer te bieden heeft. Zo schrijft Margien zelf op social media dat het haar heerlijk lijkt om even “ niks” te hoeven. “Om stil te staan bij kleine mooie dingen, meer tijd te hebben voor mezelf, een vaste dag op Puck te kunnen passen en niet onbelangrijk: beter te luisteren naar mijn lijf.”, aldus Margien, die haar besluit graag zelf naar buiten wilde brengen.

Als fractie zullen we Margien haar bevlogen inzet en enorme betrokkenheid natuurlijk enorm gaan missen. Alle mails die zij snel en passend voor ons beantwoordt, de post en uitnodigingen die ze bijhoudt en onder ons verdeelt (passend bij eenieders portefeuille), de actielijst bijhouden, ons scherp houden, GroenLinks online onder de aandacht houden (en ons attenderen op het schrijven van nieuwsitems, blogs en posten van social media berichten). En dat is nog maar een greep uit de dingen die Margien voor de fractie doet en deed. Door de inzet van Margien kunnen wij ons focussen op politiek bedrijven.

Natuurlijk gaan we Margien niet alleen missen om al het werk dat ze ons uit handen neemt. Bovenal gaan we een betrokken mooi mens missen, met een groot hart op de juiste plek. Een GroenLinks hart, een collegiaal hart, een vriendschapshart, een hart vol liefde. En wat gunnen we het Margien om tijd en aandacht vrij te maken voor die dingen in het leven die er het meest toe doen, zoals goed voor jezelf zorgen, er zijn voor je familie, genieten van je kleinkind, de natuur (zon, water, bos, lucht) en je vrij voelen.

De komende periode zullen we met de fractie gaan bepalen hoe we de functie van fractiemedewerker weer invulling willen gaan geven en een vacature stellen. Houd onze website en social media daarvoor in de gaten. En we zullen de komende periode natuurlijk gebruiken om het vertrek van Margien onvergetelijk te maken en haar te laten merken wat zij voor ons en de lokale politiek heeft betekend.

Namens de fractie, Rachel Gasper-Rothengatter