Photo by David Martin Jr. on Unsplash

Margien de Vries

Fractieassistent

In juni 2002 ben ik als fractiemedewerker bij GroenLinks Apeldoorn komen werken. Op maandag-, woensdag- en donderdagochtend ben ik meestal aanwezig op het fractiekantoor. Daarnaast ben ik vaak bij de politieke markt op donderdagavond aanwezig en bij het twee wekelijkse fractieoverleg op maandagavond.

Naast het meepraten over politieke onderwerpen bestaan mijn werkzaamheden uit het beantwoorden van telefoon, post en mail, het ontvangen van bezoekers, het maken van afspraken, het bijhouden van de agenda, het plannen en meegaan met werkbezoeken. Ook maak ik regelmatig de nieuwsbrief van GroenLinks Apeldoorn en ben ik een van de webmasters van deze site. Daarnaast beheer ik ook mede ons Facebook account en ons Twitter account. Kortom: ik bemoei me met van alles.

Het organiseren van onze jaarlijkse eindejaarsborrel, de jaarlijkse uitreiking van de rode en de groene lintjes, het op poten zetten van acties -zoals bijvoorbeeld jarenlang die voor de Voedselbank- en de vele contacten die ik door mijn werk heb, maken dat ik het een geweldig leuke baan vind!

Op 5 juli 2012 heb ik een sprong in het diepe gewaagd….ik werd benoemd als fractievertegenwoordiger. Van “achter de schermen” naar iets meer in de schijnwerpers: spannend vond ik dat maar zo leuk! Ook na de verkiezingen van maart 2014 ben ik benoemd als fractievertegenwoordiger. Dat kon ik prima combineren met mijn baan als fractiemedewerker. In maart 2018 koos ik voor een lagere plek op de lijst. Ik heb geen ambitie om raadslid te worden en ik maak graag de weg vrij voor anderen. Nu werk ik weer 12 uur per week als fractiemedewerker.

Voordat ik aan deze “carrière” begon heb ik 20 jaar met (meestal) veel plezier gewerkt als B-verpleegkundige. Maar het onregelmatig werken ging me steeds meer tegenstaan. Ik ben getrouwd met Michel en we hebben drie geweldige dochters en sinds november 2016 ook de meest geweldige kleindochter die er bestaat.

Van 1 januari 2011 tot 1 januari 2013 werkte ik ook nog als secretarieel ondersteuner voor 8 uur in de week bij het Platform Duurzaam Dialoog Apeldoorn. Ik organiseerde daar mede de Dag van de Dialoog. www.apeldoornindialoog.nl

Over mezelf

Ik geniet van ons gezin, onze vrienden en sinds november 2016 ook van onze kleindochter Puck. Ik ben graag in onze heerlijke tuin te vinden, ons eigen paradijsje. Maar ook ben ik te vinden in Gigant, Orpheus of bij een leuk concert. Ga graag een weekendje op stap. Terschelling is mijn favoriete eiland, Valencia een van mijn favoriete steden. (maar ook Praag, Berlijn, Nijmegen, Barcelona en nog veel meer….) Daarnaast begeleid ik een doof Iraans echtpaar dat in 2001 als asielzoeker naar Nederland zijn gekomen en inmiddels een definitieve verblijfsvergunning hebben gekregen. Om de communicatie wat makkelijker te maken heb ik twee cursussen Nederlandse gebarentaal gevolgd. In december 2015 hebben we Yamen, een Syrische vluchteling in ons hart (blijvend) en huis (8 maanden) opgenomen.