Kunst en Cultuur hoort bij de opvoeding! GroenLinks Apeldoorn wil dat Apeldoornse scholen dit prominent in hun lesprogramma’s opnemen. Meer scholen moeten gebruik maken van het beschikbare aanbod bij Gigant.

Elke Apeldoorner moet sport kunnen beoefenen binnen en buiten verenigingsverband. Daarom wil GroenLinks Apeldoorn de huidige voorzieningen van verenigingen op goede kwaliteit houden en voorzieningen voor individuele sporters aanleggen in de wijken en dorpen.

GroenLinks Apeldoorn vindt het ook belangrijk dat de gemeente sportieve evenementen van landelijke of internationale omvang binnen blijft halen. Wij gaan ervan uit dat topsportevenementen de breedtesport stimuleren. Daarom gaan we door op de ingeslagen weg: inzetten op top- en breedtesport.

Concrete maatregelen:

  • Meer culturele activiteiten opzetten met instellingen, verenigingen en kunstenaars.

  • Per wijk en dorp een aantal extra mogelijkheden tot sporten.

  • Blijven binnenhalen van (internationale) topsportevenementen.

GroenLinks Apeldoorn wil een sprankelend en levendig Apeldoorn, voor iedereen toegankelijk en met voor ieder wat wils. Kunst en cultuur bevordert de creativiteit en zorgt voor verbinding tussen de mensen. Sport is goed voor de gezondheid en zorgt ook voor sociale contacten. Dit tezamen verhoogt de aantrekkelijkheid van de gemeente voor (toekomstige) bewoners en gasten. En het geeft vooral veel plezier.