Geboren op 26 augustus 1951 in Beerzerveld (Gemeente Ommen/Salland). Op 7 jarige leeftijd verhuisd naar Oud-Avereest, waar mijn ouders een boerenbedrijf startten. Maar als oudste zoon niet het veehoudersbedrijf overgenomen. Omdat deze boerenzoon net iets meer met mensen had dan met natuur, werd hij onderwijzer aan een basisschool. En op 25 jarige leeftijd directeur van een basisschool. Na banen op scholen in achtereenvolgens Nieuwolda, Lemmer, Hardenberg, Hoogezand geland in Apeldoorn in 2000. Mijn directeursbanen deed ik op Jenaplan-basisscholen. Toen ik in Apeldoorn kwam te wonen was ik geen directeur meer, maar samen met anderen zzp-er. In het Landelijk Bureau Vernieuwend Onderwijs (LBVO) begeleidden we scholen in het hele land  in ontwikkeling van hun vernieuwingsconcept en teamontwikkeling.  En toen ik genoeg had van dat zwervende ondernemersbestaan werd ik weer schooldirecteur, omdat ik het samen wilde doen met een groep mensen... 4 jaar in Hilversum en de laatste 4 jaar tot aan mijn pensionering in 2016, in Zutphen.

Mensen noemen als kenmerken van mij: enthousiasme, daadkracht, betrokkenheid, empathie.

Mijn passie voor werken met mensen en samen ontwikkelen heb ik nog op een andere lijn geleefd, en die leef ik nog. Op het sportieve vlak in het schaatsen. In de 70-er en 80-er jaren was ik marathonschaatser in wat nu Topdivisie heet. Na mijn actieve topsportloopbaan, naast het onderwijs, ben ik schaatstrainer geweest in het Gewest Drenthe. Toen ik in Apeldoorn kwam te wonen, raakte ik vanzelfsprekend betrokken bij de schaatsclub DNIJ en ging daar training geven aan jeugdschaatsers vanaf 2002. En dat doe ik tot op de dag van vandaag. Met ontzettend veel plezier begeleid ik 3 a 4 keer in de week jeugdschaatsers en ben er trots op dat jeugd van DNIJ inmiddels ook landelijk een goede partij mee kan blazen (schaatsen).

Nu woon ik al weer bijna 20 jaar in Apeldoorn en is het mijn stad geworden. Zelfs zo, dat toen afgelopen jaar even aan de orde was of ik zou gaan verhuizen, ik de hechting aan deze stad en mijn sociale netwerk zo voelde, dat ik besloot  toch niet te gaan verkassen, maar voorgoed in Apeldoorn te willen blijven.

Gedurende mijn onderwijsloopbaan ben ik in diverse plekken ook actief geweest in onderwijsvakbond (AOB, voorheen ABOP) en politiek. In mijn periode in Hardenberg ben ik een aantal jaren voorzitter geweest van het bestuur van PVDA afdeling. Toen het sociale gezicht van de PVDA wat ging verbrokkelen, ging ik me meer thuis voelen bij Groen Links en ben, nadat ik al een aantal jaren daaraan mij stem had gegeven, na 2000 lid geworden.

Inmiddels ben ik ook twee keer akkoord gegaan met plaatsing op de kieslijst voor Groen Links voor de Gemeenteraadsverkiezingen. En toen de fractievoorzitter kwam met de vraag om fractievertegenwoordiger te worden, omdat na het vertrek van Ariane alles doorschoof, en dit werk niet alleen maar in de avonduren hoefde te gebeuren, heb ik daar van harte 'Ja!' op gezegd. Samen binnen onze Gemeente proberen idealen van Groen Links te verwezenlijken. 

In september ben ik geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger van Groen Links. Inmiddels heb ik mijn vuurdoop gehad met het thema 'Vuurwerk'.

Op de PMA mag Henk spreken over de onderwerpen:

  • onderwijs
  • sport
  •  
  • ----- 2e woordvoerder voor -----
  • openbare orde, veiligheid, APV
  • milieu, afval, water
  • luchtkwaliteit
  • duurzaamheid
  • mobiliteit