Beste mensen,

Graag stel ik mij voor aan jullie nadat ik mij heb opgegeven voor de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart 2022.

Ik ben Arjan Heinen en al sinds 1948 woonachtig in Apeldoorn met uitzondering van mijn studiejaren aan de polytechnische hogeschool van Rotterdam. Mijn werkzame leven is begonnen bij  Eierhandel en -Vrieshuis van het familiebedrijf Dekker en Heinen BV.

In 1981 zijn mijn vrouw en ik ons eigen bedrijf begonnen in de handel en verkoop van onderdelen voor elektrische heftrucks waar later elektronica import is bijgekomen. In de jaren 90 van vorige eeuw groeide S.P.I. uit tot een productie en- installatiebedrijf voor elektrisch aangedreven voer- en vaartuigen.

In 1995 reden wij al in zelf omgebouwde elektrische auto’s rond en in 1996 werd begonnen met de ontwikkeling van ons eigen aandrijfsysteem, waarvoor we in 2001 een wereldwijd patent verkregen. In 2006 hebben wij met substantiële hulp van de overheid een zestal elektrische bussen omgebouwd van de merken Volvo (Deze bus zag ik overigens onlangs nog door Apeldoorn rijden) en VDL ambassador. Het bedrijf groeide gestaag door met hulp van diverse financiële partijen.

In 2013 ben ik met pensioen gegaan. Een halfjaar later hebben wij Hedgehog Applications B.V. opgericht met een officiële start in 4 april 2014. Met diverse partijen hebben we geprobeerd om remenergie van treinen op te vangen en te hergebruiken in elektrische bussen, waarbij de provincie Gelderland een cruciale rol speelde. Na het diverse malen afzwakken van de concessie eisen door marktpartijen werd het voor de provincie onmogelijk om het project doorgang te laten vinden en moesten wij noodgedwongen ons project in 2019 beëindigen.

Door mijn kennis van de energietransitie in al haar facetten heb ik het idee een bijdrage te kunnen leveren aan het Apeldoornse energiebeleid.

Maar waarom GroenLinks zult u zich afvragen. Oorspronkelijk kom ik bij het CDA weg, maar daar voelde ik mij al een paar jaar niet meer thuis en na het lezen van diverse partijprogramma’s voelt het programma van GroenLinks toch het beste aan en besloot lid te worden. Ook de paragrafen over onderwijs, steun aan minderbedeelden en jeugd en ouderenzorg deel ik volledig en alhoewel niet alle punten mijn goedkeuring kunnen wegdragen, kan ik mij er wel in schikken.

Als financieel onafhankelijk persoon op 73 jarige leeftijd ga ik niet meer voor het volledige politieke werk, maar wil graag mijn kennis ter beschikking stellen en oplossingen aandragen hoe het nu verder zou kunnen gaan en niet te vervallen in algemeenheden. Van mij mag u een consistent beleid verwachten dat recht doet aan wat er nodig is om de problemen van deze tijd aan te pakken. Als “A” politicus zijn dubbele agenda’s mij vreemd en ga altijd voor een proces waarbij het eindresultaat leidend is.

Twee quotes bepalen mijn visie:

  1. Zonder lef geen energie transitie en zonder CO2 eliminatie geen business case.
  2. Vertel altijd het eerlijke verhaal.

Met vriendelijke groet,

Arjan Heinen