Ik ben Anoek van der Weijden, geboren in 1988 in het prachtige Radio Kootwijk en nu woon ik samen met mijn vriend in het mooie Ugchelen.

Als klein meisje ben ik in aanraking gekomen met de politiek, dit mede door de invloed van mijn oma, mijn stage bij 055tv en het organiseren van verschillende evenementen.
Sinds januari 2019 ben ik werkzaam bij GroenLinks als fractie assistent. Toen ik bij GroenLinks kwam, ging mijn rode en groene hart sneller kloppen.

Mijn groene hart dat klopt voor klimaatverandering, een groen centrum en onze prachtige groene dorpen, maar ook mijn wensen voor de toekomst van Apeldoorn. Minder overlast van houtrook en meer zonnepanelen op alle bebouwde daken van Apeldoorn.

Maar ook mijn rode hart de kleur van sociaal en menselijk laat mijn hart sneller kloppen.
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in zijn stad of dorp en natuurlijk binnen de gemeente Apeldoorn.

Ik wil mij de komende vier jaar ook meer inzetten om de politiek ‘begrijpelijker te maken’ want het is leuk voor iedereen, mensen met een beperking meer kansen bieden zodat ook zij hun dromen waar kunnen maken.
Meer transparantie bieden, in de vorm van bijvoorbeeld de raadsvergaderingen live uit te zenden bij de lokale omroep met een doventolk voor de slechthorende.

Mooie ideeën, maar hoe ga ik dit bereiken?

Door mijn doorzettingsvermogen, luisterend oor en een helikopter view waarbij ik goed het overzicht kan bewaren. Door mijn levenservaring, met zowel ups en downs, heb ik een goed inlevingsvermogen gecreëerd en ga ik graag in gesprek met mensen.

Toevallig is 6 mijn lievelingsgetal, ik ben daarom ook erg blij dat ik op plek zes sta op lijst 6.

Anoek van der Weijden