Geboren in 1951 in Beerzerveld (Gemeente Ommen/Salland). Opgegroeid in Oud-Avereest, waar mijn ouders een boerenbedrijf startten. Maar als oudste zoon niet het veehoudersbedrijf overgenomen. Omdat deze boerenzoon net iets meer met mensen had dan met natuur en dieren, werd hij onderwijzer aan een basisschool. En op 25 jarige leeftijd directeur van een basisschool. In het vernieuwingsonderwijs, waar het bij de Jenaplanscholen om meer ging dan kennisoverdracht: leren samenleven.
Mensen noemen als kenmerken van mij: enthousiasme, daadkracht, betrokkenheid, empathie.

Mijn passie voor werken met mensen en samen ontwikkelen heb ik nog op een andere lijn geleefd, en die leef ik nog. Op het sportieve vlak in het schaatsen. In de 70-er en 80-er jaren was ik marathonschaatser in wat nu Topdivisie heet. Inclusief het bedwingen van de Elfstedentocht (3 keer). Na mijn actieve topsportloopbaan ben ik schaatstrainer geweest in het Gewest Drenthe. Toen ik in Apeldoorn kwam te wonen, raakte ik vanzelfsprekend betrokken bij de schaatsclub DNIJ en ging daar training geven aan jeugdschaatsers vanaf 2002. En dat doe ik tot op de dag van vandaag. Met ontzettend veel plezier begeleid ik 3 á 4 keer in de week jeugdschaatsers en ben er trots op dat jeugd van DNIJ inmiddels ook landelijk een goede partij mee kan blazen (schaatsen).

Nu woon ik al weer bijna 20 jaar in Apeldoorn en is het mijn stad geworden. Zelfs zo, dat toen even aan de orde was of ik zou gaan verhuizen, ik de hechting aan deze stad en mijn sociale netwerk zo voelde, dat ik besloot  toch niet te gaan verkassen, maar voorgoed in Apeldoorn te willen blijven.

Ik ging twee keer akkoord met plaatsing op de kieslijst voor GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen. Toen in september 2019 de fractievoorzitter na mijn pensionering met de vraag kwam om fractievertegenwoordiger te worden, heb ik daar van harte 'Ja!' op gezegd. En het voelt als een warm bad. Samen met de fractie binnen onze gemeente proberen idealen van GroenLinks te verwezenlijken.

In samenwerking met de fractie hoop ik te realiseren dat Apeldoorn een nog gezondere leefomgeving ontwikkelt met meer laagdrempelige mogelijkheden voor sport en bewegen in de eigen wijken voor iedereen. Meer mensen die bewegen en sporten. Hoe mooi en gezond is dat! Ook zou Apeldoorn meer kunnen doen om de scheefgroei op velerlei gebied (rijk en arm, wel of geen huis, wel of geen zorg op maat) tegen te gaan.