Ik ben betrokken geraakt bij de politiek vanuit mijn verbondenheid met de gemeente Apeldoorn en vooral haar inwoners. Mijn droom is een bruisende en interessante gemeente, waarbij in Apeldoorn en de omliggende dorpen genoeg te doen is om als gezin comfortabel te leven, een gemeente die interessant is voor toeristen en aantrekkelijk voor bedrijven. Dit wil ik onder meer bewerkstelligen door te zorgen voor een veelzijdig cultureel aanbod, niet alleen in onze schitterende culturele gebouwen, maar vooral in de openbare ruimte, gratis en voor iedereen toegankelijk.

Voor je welbevinden is deelname aan het openbare leven een basisvereiste. Bij een comfortabele gezinsstad hoort een baan of goede sociale voorzieningen. Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben moeten geholpen worden om weer aansluiting te vinden.
De inclusieve stad is een belangrijk uitgangspunt in ons coalitieakkoord. Ervoor zorgen dat alle Apeldoorners, jong en oud, ondersteund worden met wat zij nodig hebben is het streven. Als wethouder jeugd en volksgezondheid zal ik hier, in nauwe samenwerking met mijn collega’s, aan meewerken en samen zullen wij ons uiterste best doen dat niemand tussen wal en schip valt. Hiervoor zijn wij niet alleen binnen onze gemeente actief maar ook regionaal en landelijk.

Financieel, en als wethouder financiën en belastingen is dit mijn uitgangspunt, moet je roeien met de riemen die je hebt. Gezonde gemeentefinanciën zorgen voor zekerheid en leggen geen hypotheek op de toekomst. Duurzaamheid betekend dat je je middelen optimaal gebruikt, niet verspilt en zorgt dat je niet inteert op je basis. Dit geld niet alleen voor energie maar ook voor je geld. Dit betekent dat je keuzes moet maken, keuzes waarbij ik een sociale en leefbare gemeente altijd vooropstel.

Financiën, Jeugd, Volksgezondheid en Kunst en Cultuur zijn mijn portefeuilles. Daarnaast ben ik wijkwethouder voor Zuid-Oost en projectwethouder voor de Centraal Beheer locatie. Maar samen met mijn collega’s doe ik mijn best om op alle gebieden van Apeldoorn een stad te maken waar wij, met z’n allen graag, prettig en veilig kunnen wonen en werken.

In het college houdt Detlev zich bezig met de onderwerpen:

  • Financiën
  • Jeugd
  • Volksgezondheid
  • Kunst en Cultuur