Mijn naam is Logan en ik sta op nummer 14 op de lijst. Mijn voornaamwoorden zijn hen/hun en ik ben 18 jaar oud. Ik weet het, best jong. Maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen toch?

Op dit moment doe ik een opleiding bedrijfsleider* dierverzorging op het Aeres MBO Barneveld**. Hiervoor heb ik al super leuke dingen mogen doen! Zo ben ik afgelopen jaar naar Zeeland mogen gaan om stage te lopen.

In de politiek wil ik me graag inzetten om ongelijkheid te bestrijden. Bij hele praktische dingen, zoals iedere horeca gelegenheid*** in Apeldoorn rolstoelvriendelijk maken, maar ook bij grotere vraagstukken****. Bijvoorbeeld de loonkloof tussen verschillende genders. Ook wil ik de taal in de politiek toegankelijker maken, door moeilijke woorden uit te leggen en minder formeel taalgebruik te gebruiken.

Motivatie*****? Dat is de ongelijkheid die ik zelf heb ervaren als lid van de lhbti gemeenschap*****. Ik ben namelijk non-binair en queer. Ik identificeer******* me niet als man of vrouw en ik val op mensen, niet op iemands gender. Hierbij heb ik helaas al veel onrecht******** ervaren. Dit begon al toen ik klein was, bijvoorbeeld me nooit thuis voelen tijdens gym bij de jongens of meisjes. Maar nu nog steeds. Ik wil heel graag een X in mijn paspoort. Alleen hiervoor moet ik een rechtszaak aanspannen tegen de gemeente. Omdat X niet een officieel geslacht is volgens de wet. Dus daar ben ik nu ook hard mee bezig, samen met mijn advocaat. Hopelijk kan ik voor de zomer mijn nieuwe paspoort ophalen!

Dat was veel over mij. Hopelijk heb je me een beetje beter leren kennen! Fijne dag en vergeet niet: ga stemmen 16 maart!

*= Iemand die leiding geeft aan een bedrijf
**= Mijn onderwijsinstelling
***= Een bedrijf dat geld verdient met het verkopen van drankjes en hapjes
****= Een groot of moeilijk probleem
*****= Reden
******= Groep
*******= Herkennen als
********= Iets dat niet eerlijk is