Deze week hadden wij een ontmoeting op locatie, Paul en Anoek waren aanwezig bij het wijkbezoek de Sprenkelaar en Logan en Ellen waren aanwezig bij Lucrato.

Ontmoeting: schuldhulp en armoedebestrijding
Geschreven door Ellen

‘Trots op Apeldoorn’ daarmee sloten we de ontmoeting af die plaatsvond bij Lucrato. Het onderwerp van deze ontmoeting was schuldhulp en armoedebestrijding.Verschillende initiatieven kwamen vertellen dat ze constateren dat een deel van onze inwoners niet meer kan rondkomen. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter.

Hoe kan het dan dat het overheersende gevoel ‘trots op Apeldoorn’ was?
Dat komt omdat alle initiatieven die aanwezig waren zeer tevreden zijn over de samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de investeringen die zij doen om armoede te voorkomen. En daarbovenop komt het actie plan armoede van Sunita Biharie. De 8 miljoen die hiervoor uitgetrokken is, komt bovenop wat we al deden. En wij gaan ervanuit dat de raad beslist dat we in 2024 en 2025 ook het benodigde geld reserveren.

Was er dan niks negatiefs? Helaas wel. Wisten jullie dat de CAO voor kwetsbare mensen als jaren stil staat? Werkelijk schandalig. Er zijn nu gelukkig wel onderhandelingen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (de officiële werkgever). Ik hoop van harte dat deze goed uitpakken voor deze groep!

schuldhulp en armoedebestrijding
Beledigende Broccoli

Leestip

Stichting leergeld noemde het boekje van Tim ’s Jongers. ‘Beledigende broccoli’ over goede bedoelingen en de uitwerking van sociaal beleid. Hoe overbrug je de kloof? Dat is inderdaad een goede leestip die ik graag aan jullie doorgeef. Ik heb het in mijn bezit en het is te leen. Wil het lezen? Stuur een berichtje aan de fractie.

 

Maar deze week was er meer:

  • Henk was aanwezig bij het armoede café
  • Is de campagne gestart!
  • Was er een scholierendebat georganiseerd door PvdA waarbij Henk en Paul het debat hebben verloren van een groep scholieren.

 

Wil jij ook kennismaken met ons? Of mee doen met een fractieoverleg?

Stuur ons gerust een mail via groenlinks@apeldoorn.nl

Campagneoverzicht oktober