Leonie Jorna, plaats 5 op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland

Leonie Jorna, 34 jaar, woont in Beekbergen. Beroep: Beleidsadviseur leefomgeving VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

De komende statenverkiezingen staat er veel op het spel in Gelderland. De transities van de landbouw, energie (inclusief mobiliteit) en circulaire economie zijn belangrijke kansen en noodzakelijk om de doelstellingen te halen op het gebied van milieu en klimaat. Deze onderwerpen zijn niet nieuw, maar spelen al vele jaren. Daarom is het extra van belang dat de provincie Gelderland de juiste voorwaarden schept om deze transities nu daadwerkelijk mogelijk te maken. GroenLinks Gelderland is wat mij betreft de perfecte partij daarvoor. 

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en enthousiasme campagne gevoerd voor GroenLinks Enschede en Apeldoorn. Dat ga ik ook voor GroenLinks Gelderland doen. En nu wil ik de stap zetten om zelf als Statenlid het verschil te maken. Daarvoor neem ik een bak met kennis mee vanuit mijn opleiding als milieuwetenschapper en mijn werk als beleidsadviseur, een stevig netwerk en mijn enthousiasme en overtuigingskracht. Ik ben een pragmatische idealist en wil me daarom ook inzetten om echt de juiste stappen vooruit te gaan maken.

Ik ben ervan overtuigd dat ik als Statenlid kan bij dragen aan datgene waar ik mij voor in wil zetten en wat aansluit bij het gedachtegoed van GroenLinks Gelderland: een duurzame en inclusieve provincie.

Lees hier meer over de aankomende Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen