Uitreiking Rode Lintjes 2020

De fractie van GroenLinks Apeldoorn heeft vanmiddag donderdag 13 februari haar rode lintjes uitgedeeld. Het was de elfde keer dat de rode lintjes werden uitgereikt aan vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een ander.

Zie ook: https://youtu.be/wR8CCR37TOw

 

Dit jaar zijn de lintjes uitgereikt in de leeskamer van het Oude Raadhuis door onze fractievoorzitter aan Frank Nijpels, Huis van de Levenskunst voor mensen met dementie, 100 Talentvolle vrouwen en de liefdesmars.

Frank Nijpels zet zich in als vrijwilliger voor meerdere organisaties en zet zich ook al 18 jaar in voor de buitenspeeldag aan de Loseweg waar 500 tot 600 kinderen een top middag beleven.

Het huis van de levenskunst voor mensen met dementie, Een kleinschalige dagopvang voor mensen met verschillende vormen van dementie, op Antroposofische leest geschoeid. Alle medewerkers, ook de initiatiefnemers, werken er op vrijwillige basis.

100 talentvolle vrouwen een organisatie die maandelijks workshops aanbieden in Apeldoorn en Zutphen om vrouwen hun talenten te ontdekken en optimaal te gebruiken.

De liefdesmars is een actie van Amanda Kraal, die vorig jaar voor het eerst een liefdesmars organiseerde in Apeldoorn om iedereen positiviteit mee te geven.

 

Onder het genot van een stukje taart met een kop koffie, werd er vol enthousiasme elkaars ervaringen uitgewisseld.