Uitreiking Groene Lintjes 2019

Voor de vijftiende maal werd vandaag in het kader van wereldmilieu dag, door de fractie van Groenlinks weer een aantal Apeldoornse groene helden onderscheiden voor hun inzet op gebied van natuur en milieu.

De groene helden werden ontvangen bij WAAR met koffie en iets lekkers.

Fractievoorzitter Rachel Gasper-Rothengatter hield een korte toespraak waarbij ze vertelde dat de groene lintjes gemaakt zijn van recyclede aapvrije tassen van de Apenheul gemaakt door Stichting Dacapo.

De eerste groene lintjes winnaar was Tiphaine Bresser, genomineerd door veel mensen vanwege haar actieve houding om andere mensen te informeren/motiveren via de facebookpagina Zero/Less Waste Apeldoorn. Maar ook door haar samenwerking met Apeldoorn Rein en Circulus. Tiphaine houdt zich ook bezig met plogging, zelf verpakkingen meenemen naar winkels en is zelf erg bewust bezig met het wel of niet kopen van diverse producten. Het lintje werd opgespeld door Rachel.

Het volgende lintje werd uitgereikt door Ariane van Burg aan Karin van Essen van dorpsraad Oosterhuizen, die de lintjes in ontvangst nam voor Ella Kruimer en Toos Schroven die al vijftien jaar Oosterhuizen en omgeving vrijhouden van zwerfafval. Ook zamelen deze dames de lege blikjes en petflesjes voor een beter milieu.

Ton van der Linde, kreeg een lintje opgespeld door Danny Huizer. Ton is hoofd voedingsdienst bij Zorggroep Apeldoorn. Hij zet zich in voor het verminderen van voedselverspilling en voor het verlagen van het belasten van het milieu. Zo heeft hij gerealiseerd dat de afwasmachine is vervangen en de ruimte is aangepast met als gevolg, minder energieverbruik en watergebruik, gebruik van ecowasmiddelen. Daarnaast is hij bezig met een pilot om geen voedselresten meer in het riool te gooien, maar met een bacterie bruikbaar te maken voor bemesting.

Edwin was de laatste groen held deze dag, hij is vaste bezoeker bij Stichting Dak- en Thuislozenzorg Menorah. Hij heeft altijd zijn prikker mee en ruimt alle rommel weer netjes op. Maar hij doet dit ook 's nachts bij verschillende winkels in Apeldoorn.

Na afloop van de huldiging werd er onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig nagepraat door de aanwezigen.