Deze onderstaande nieuwsbrief kregen wij als fractie binnen en delen wij graag met jullie. Het leuke is dat zij ook een groene pluim hebben gekregen van GroenLinks Gelderland. Meer lezen over de pluim kan hier: https://gelderland.groenlinks.nl/nieuws/voedselbos-dorpsraad-beekbergen-beloond-met-groene-pluim

Namens het Hiethofpark:
In februari 2022 zijn door de gemeente de eerste acht bomen in het Hiethofpark gezet. Ze hebben de droge warme zomer goed doorstaan dankzij het water geven door de gemeente Apeldoorn. In het najaar zijn er nog 2 walnootbomen bij gepoot, zodat er nu 6 walnoten staan en een jonge tamme kastanje. Verder nog 2 kersenbomen en 2 elsbes, enkele jonge hazelaars en vlierstruikjes. Binnenkort komt er nog een tamme kastanje bij. En ook worden meer dan 10 vruchtbomen nog geplant, appels, peren en pruimen, met hulp van schoolkinderen.

De volgende actie wordt het planten van een haag. Daarbij vragen wij uw hulp.

Zaterdag 4 maart van 10.00 tot 12.30 gaat het gebeuren.

Een lange haag van 5 soorten, afwisselend in groepjes:

Gele kornoelje                  Cornus mas

Eenstijlige meidoorn       Crataegus monogyna

Sleedoorn                          Prunus spinosa

Liguster                              Ligustrum vulgare

Krent                                  Amelanchier lamarckii

Het voordeel van een vijf-soortenhaag is dat hij veel verschillende bloesem en bessen heeft en ook in de herfst nog verschillend kleurt. Sleedoorn en gele kornoeljekers bloeien vroeg in het voorjaar, goed voor vroege insecten. De kornoeljekers heeft eetbare gele vruchtjes. De sleuven waar de haag wordt geplant, zijn dan al gegraven, maar de vele plantjes van de dubbele haag moeten zo snel mogelijk de grond in, omdat ze al vroeg uitlopen.
Als het op één zaterdagmorgen toch niet is gelukt, kunnen we 11 maart verder. Als de haag er al wel staat, kunnen we bessen, frambozen en aardbeien poten. 

Reserveer graag de ochtenden van 4 maart en 11 maart voor dit goede doel. Kom vooral, al komt u later of gaat u eerder weg. U kunt zich opgeven op bovenstaande email of post@dorpsraadbeekbergen.nl, of 06-51003231 (Lucia Albers). Of niet opgeven, maar wel komen! Indien mogelijk graag een spa meenemen, maar die is niet voor iedereen nodig.

Het Hiethofpark ligt achter Hietveldweg 21, bij de sportzaal.
Parkeren: Veldhofweg, voetbalvereniging- en tennisvereniging.