Fractievoorzitter GroenLinks Apeldoorn draagt stokje over

Per januari 2020 zal GroenLinks fractievoorzitter Rachel Gasper-Rothengatter haar voorzitterschap overdragen aan Danny Huizer (nu nog vice voorzitter). Gasper-Rothengatter zal dan de rol van vice voorzitter op zich nemen.

Over deze wissel van functie zegt Gasper-Rothengatter het volgende:

Deze beslissing die ik dit najaar heb genomen past bij het motto: ‘practice what you preach’. Behalve fractievoorzitter van GroenLinks ben ik ook ondernemer. Met mijn organisatie Floooow help ik organisaties en medewerkers om flow te ervaren in en op het werk. Echter, ook ik kan niet altijd alle ballen hoog houden. Een (jong) gezin, werk en politiek bedrijven vraagt veel van je. Om 06.00 uur/06.30 uur gaat mijn wekker en dan staat mijn brein meteen ‘aan’. Rond 23.00 uur gaat mijn brein in de ‘rustmodus’. Dat gaat ten koste van mijn gezin, de focus op mijn onderneming en niet te vergeten mijn eigen gezondheid. Bovendien vind ik dat ik hierin een voorbeeld hoor te zijn - je kunt niet het een roepen en zelf het tegenovergestelde doen. 
 
Danny is dé aangewezen persoon om het voorzitterschap van mij over te nemen. Zowel zijn werk- als gezinssituatie zitten in een andere fase dan bij mij het geval is. Bovendien past deze rol uitstekend bij Danny zijn politieke ambitie.
 
De afgelopen 1,5-2 jaar hebben we in de relatief nieuwe fractie de interne organisatie stevig neergezet, en in de raad heb ik samen met de fractie al mooie resultaten mogen behalen. Daar ben ik trots op! Per januari zal ik met plezier Danny als raadslid ondersteunen in zijn rol als nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Apeldoorn. Ik heb daar ongelooflijk veel vertrouwen in, dus ik kan met een rustig hart wat meer loslaten om wat bewuster aanwezig te kunnen zijn bij mijn gezin en onderneming.

Rachel Gasper-Rothengatter werd na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 raadslid en nam vrijwel direct het fractievoorzitterschap over van Ariane van Burg. Ariane van Burg nam in september 2019, na 14 jaar raadslidmaatschap en met vol vertrouwen in de nieuwe fractie, afscheid van de raad.