Op donderdag 1 november 2018 stonden de Algemene Beschouwingen op de politieke agenda. Iedere partij mocht in maximaal 10 minuten een reactie geven op de plannen die in de Meerjaren Programma Begroting (MPB) 2019-2022 staan. De MPB is het “huishoudboekje” van de gemeente. Daarnaast werden moties en amendementen aangekondigd. In de raadsvergadering van donderdag 8 november, aanvang 14.00 uur (!) wordt de MPB 2019-2022 vervolgens vastgesteld nadat er gedebatteerd is over de verschillende moties en amendementen. Lees hieronder de Algemene Beschouwingen, uitgesproken door onze fractievoorzitter Rachel Gasper-Rothengatter.

Inbreng Rachel Gasper-Rothengatter

“Nu en later, continuïteit en vernieuwing”, daar begint de Meerjaren Programma Begroting 2019-2022 mee. Voortbouwen op de ingezette beweging en ook versnellen en vernieuwen. Deze MPB is een eerste vertaling van de voornemens uit het bestuursakkoord “Apeldoorn, waar bomen de skyline bepalen”.

We zijn trots op onze unieke grote, groene gemeente met aandacht voor de menselijke maat.

We hebben, vanuit het bestuursakkoord, de ambitie gesteld om dit prettige verblijfsklimaat van Apeldoorn te behouden en te versterken de komende jaren. GroenLinks juicht dat van harte toe. Zowel vanuit een rood, sociaal hart als ook vanuit een groen, duurzaam hart.

Laat ik beginnen met ons rode, sociale hart, dat links zit en links klopt.

GroenLinks staat voor een empathische, inclusieve samenleving. De Meerjaren Programma Begroting geeft richting aan deze inclusieve samenleving: een samenleving waar alle Apeldoorners meetellen en er toe doen.