Afscheid Ariane van Burg

Op 19 september nam Ariane van Burg afscheid als gemeenteraadslid, en traden Paul Baart en Henk Veneman aan als raadslid en fractievertegenwoordiger voor GroenLinks Apeldoorn in de gemeenteraad.

Een bijzondere datum; 19-09-19, en voor enkele mensen binnen GroenLinks Apeldoorn een datum die ze niet snel zullen vergeten. Op deze datum heeft Ariane van Burg na 14 jaar afscheid genomen als gemeenteraadslid. Veertien jaar in de gemeenteraad is al een prestatie, maar als je deze taak zo betrokken verricht als Ariane heeft gedaan is het een zeer bijzondere prestatie. Geen wonder dat zij tijdens deze, voor haar laatste, raadbijeenkomst waar zij formeel deel van uit maakte, uitgebreid werd toegesproken en waarin zij geroemd werd om haar persoonlijke betrokkenheid en haar openheid. Met name haar inzet bij de Lelystad airport discussie en haar strijd om maatregelen te realiseren tegen overmatig fijnstof en roet werden, naast het binnenhalen van het regenboogpad en waar dat voor staat, geroemd.

 

Als eerbetoon waren een groot aantal GLers gekleed in een t-shirt met daarop het portret van Ariane, aangevuld met kleurrijke stropdassen en kousen. Daarnaast kreeg Ariane de koninklijke onderscheiding die hoort bij het lidmaatschap van de orde van Oranje Nassau. Tja, en dan schorsen ze de vergadering voor een kwartier zodat een ieder haar persoonlijk nog even de hand kon schudden, maar gezien de enorm opkomst van familie en van oud-raadscollega's stond er al gauw een enorme rij. Ook dit gaf blijk van de waardering die er was en is voor haar inzet. Ariane, ook namens het bestuur, onze hartelijke dank en waardering.

Vervolgens was het de beurt aan Paul Baart om formeel in de voetsporen van Ariane te treden als kersvers gemeenteraadslid en voor Henk Veneman - hieronder op de foto - om Paul op te volgen als fractievertegenwoordiger. Heren gefeliciteerd maar vooral dank dat jullie deze taak willen opnemen.

Negentien september 2019, een afscheid van de een als raadslid en een welkom voor anderen die kunnen bouwen op wat er neergezet is, en die daarnaast op hun eigen wijze invulling zullen geven aan het GroenLinks gedachtegoed.