Kijk ook op https://klimaatmars2021.nl

De klimaatcrisis vormt de grootste bedreiging van onze tijd. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatverandering worden nu al het hardst getroffen. Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven.

Een paar dagen voor de verkiezingen slaan we in Apeldoorn het klimaatalarm! Deze actie is onderdeel van een landelijke actie op 30 plaatsen vanuit vele organisaties, waarmee we de kiezers in Nederland duidelijk maken hoe belangrijk het klimaat is. Zo kan jij bijdragen aan een groene golf kan bij de verkiezingen. Uiteraard gaan we corona proof de straat op: vooraf aanmelden is belangrijk om te garanderen dat het niet te druk wordt, of je kan online meedoen. 

Het is gezellig en goed voor GroenLinks, als je naar het alarm komt met iets van GroenLinks, bijvoorbeeld een groen jasje, sjaal of button. Wij zullen namens de campagne verder niet groots uitpakken, omdat het een gezamenlijke actie en geen concurrerende actie moet worden. Maar we hopen natuurlijk wel met de meeste partijleden te komen opdagen. 😊

Je kan hier meer informatie vinden en jezelf aanmelden

Met veiligheid als grootste punt van aandacht laten we op 14 maart onze stem horen, op anderhalve meter afstand van elkaar, met een mondkapje op – of online vanuit huis.