Nieuws van Marieke Gorkink

Black Lives Matter - wat zag ik in de spiegel?

Ruim 600 mensen, waaronder een heel aantal Groenlinksers, stonden afgelopen maandag 15 juni op het Zwitsalterrein om hun stem te laten horen tegen racisme. Een mooie mix aan mensen jong, oud, wit, zwart en alles daar tussenin. Wat nam ik mee van deze vreedzame betoging?

Aanvankelijk stond ik er met gemengde gevoelens. Op de een of andere manier voelde het ongemakkelijk om er als blanke vrouw te staan voor een zaak die mij persoonlijk niet betreft. Niet betreft? Ja, als ik eerlijk ben voelde dat zo. Ik stond er vooral om steun te betuigen want discrimineren? Dat deden anderen, maar ik toch niet?

 

Lees verder

Van de voorzitter ... april 2020

Van de voorzitter ...

Over deze Corona-crisis is natuurlijk al heel veel geschreven. Daarom wil ik je meenemen in mijn meer persoonlijke ervaringen in deze tijd.

Ineens zaten we dan thuis met z’n allen. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik drie dagen per week vanuit huis werk voor mijn werkgever, Natuur en Milieu Gelderland. Zoals bij iedereen, moesten we ons de nieuwe manier van werken snel eigen maken en dat ging best prima. Ik vind het echter wel intensief allemaal. Het digitaal vergaderen vraagt de nodige concentratie en omdat ik de rest van de dag niet wordt afgeleid, ben ik heel intensief bezig. En het is best saai. De (soms slappe) verhalen van collega’s en het samen lachen, horen bij het normale kantoorleven, en dat mis ik nu.

Lees verder