Photo by David Martin Jr. on Unsplash

Mike Tuithof

Voormalig steunfractielid

Mijn naam is Mike Tuithof, ik ben op 26 januari 1996 geboren in Apeldoorn en heb hier met veel liefde en geluk mogen opgroeien. Ik ervaar Apeldoorn als een gemiddelde gemeente met een groen en sociaal karakter. Vanuit mijn studie tot leraar geschiedenis spreek ik leerlingen en studenten die zich zorgen maken over de toekomst. Warmt de aarde niet teveel op? Gaan we wel goed met elkaar om? Heb ik in de toekomst wel een baan? Zorgen waar ik mij voor wil inzetten.

GroenLinks is bij uitstek de partij waar idealisme en progressieve gedachten samenkomen. Apeldoorn verdient een progressief geluid en hier wil ik de fractie dan ook scherp op houden. Door mee te lezen op stukken en een kritisch en jong geluid te laten horen hoop ik de verandering te brengen die ook voor de jeugd in Apeldoorn belangrijk is.

Op persoonlijk gebied wil ik mij graag verder ontwikkelen tot een (lokale) politicus. Welke handigheden kan ik nog leren om de stukken beter te interpreteren? En hoe gaat de partij om met lastige thema’s en wat kan ik daarin betekenen?

Op thema’s als: wonen, onderwijs, energietransitie, uitgaan, startersklimaat en jongeren hoop ik mij de komende tijd in te gaan zetten. Op andere onderwerpen wil ik meer diepgang aanbrengen om ook daar de fractie effectief in te ondersteunen.