Image by kie-ker from Pixabay (edited)

Ellen Soorsma

Steunfractielid

Mijn naam is Ellen Soorsma en sinds 2008 woon ik met veel plezier in Apeldoorn Zuid (Staatsliedenkwartier). Samen met mijn vriend en 3 kinderen. Ik kom oorspronkelijk uit de bollenstreek. Het type landschap en het gebruik van de bestrijdingsmiddelen in de streek hebben mij doen besluiten om daar vandaan te verhuizen. Na een aantal jaren in Groningen te hebben gewoond hebben mijn vriend en ik gekozen voor Apeldoorn vanwege de mooie combinatie van centrale ligging en leven in een stad met een aantrekkelijke, natuurlijke omgeving.

Ik werk sinds 2009 als woonconsulent voor één van de Apeldoorns corporaties. In mijn functie richt ik mij op het vitaal houden van buurten en zorgen voor een goede woonkwaliteit. In de visie op wonen van GroenLinks hebben alle mensen recht op een (duurzame) woning in een groene omgeving. Dit kan ik volledig onderschrijven aangezien ik in de praktijk het (in dit geval) negatieve gevolg merk van overheidsbeleid (passend toewijzen). Hierdoor concentreren bepaalde inkomensgroepen zich in bepaalde gebieden en is de mix die een buurt vaak zo nodig heeft verdwenen.

Ik zocht naar een manier om mee te denken en invloed te hebben (op lokaal niveau). Daarom heb ik mij aangemeld voor de cursus Politiek Actief. Deze heb ik afgelopen oktober en november 2018 gevolgd. Direct na deze cursus heb ik besloten om lid te worden van GroenLinks en heb ik mij gemeld bij de fractie. Het is de bedoeling dat ik als steunfractielid de fractie breed zal ondersteunen. Zo zal ik namens GroenLinks Apeldoorn en in overleg met de fractie contact onderhouden met inwoners van Apeldoorn en de fractie ondersteunen bij het afleggen van werkbezoeken. Ook zal ik meehelpen bij het voorbereiden van de politieke markt en het schrijven van stukken voor website, social media en eventueel de pers.